2010 m. spalio 26 d., antradienis

Šiek tiek patarimų, kuriuos suradau:

*Mirštate iš alkio? Anat dietologų, laikantis dietos, į valias galima valgyti tik daržovių.Tad jomis ir “apgaukite” gurgiantį skrandį.

*Niekada nevalgykite daugiau kaip dviejų patiekalų iš karto.

*Pripraskite valgyti sedėdami prie stalo.Jokių užkandžiavimų pakeliui į darbą ar namo.

*Apėmus silpnumo akimirkai, viršijote kalorijų kiekį? Kitą dieną laikykitės iškrovos dietos: valgykite vien vaisius ar daržoves.

*Nenumaldomą alkį numalšinkite padeda vaisių tirščiai. Užšaldykite formelėse ir pajutusi alkį lėtai sučiulpkite(aišku, jei nesergate angina). Skrandį apgausite ir sukrimtusi raugintą agurkėlį ar sugraužusi džiovintos rupios duonos.

*Laikydamiesi dietos, nebūtinai turite atsisakyti mėgstamų patiekalų.Tarkim, jei labai užsinorite picos, ją ruoškte be mėsos ir padažų, o su daržvėmis, grybais. Apibarstykite ne fermentiniu, o liesu varškės sūriu, pagardinkite bazilikais ar picos prieskoniais.

*Jei nežmoniškai užsimanysite draudžiamo produkto, pasakykite sau: “Palūkėk, galėsi suvalgyti, bet truputį vėliau, po 20 minučių”.Greičiausiai per tą laiką išgaruos šios nuodėmingos mintys. Atminkite: mažiau pagundų kils, jei nesėdėsite nieko neveikdama.

*Per pietus liemenį apjuoskite diržu.Suvalgius per daug, jis iškart įsitemps ir sužinosite, kad laikas kilti nuo stalo.

*Kaip turėtų atrodyti sveiki pietūs?- Pusę lėkštės turi užimti daržovės, kita pusė dalijama į dar 2 dalis. Vieną iš jų turi užimti žuvis/višta/mėsa, o kitą- tamsūs ryžiai, grikiai, kitos kruopos arba virtos bulvės. Venkite padažų, ypač jei daržovės paruoštos su aliejumi.Ar valgyti sriubą, ar ne, jūsų pasirinkimas, tačiau ji irgi neturėtų būti riebi.Beje, per pietus galima valgyti ir vegetarinių patiekalų, pvz.: virtus kietagrūdžius makaronus arba grikių košę su pienu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą